Про це у студії «Правди. Наживо» розповів науковий співробітник музею «Територія терору» Андрій Шиманський.

«Спочатку планувався звичайний фестиваль, але, на відміну від типових патріотичних фестивалів, цей позиціонують – як фестиваль здорового патріотизму, без зайвого пафосу. Організатори працюють в Народному домі в Білогорщі і коли йшла підготовка, то якось все само собою зав’язалось на постаті Романа Шухевича, оскільки він з цією місцевістю хоч і трагічно, але пов’язаний досить сильно – там є музей, там були фактично останні дні його діяльності», – пояснює Шиманський.

Також історик зазначає, що про життя Романа Шухевича насправді відомо дуже мало:

«Ми знаємо такі речі, які поверхневі, які викрили. І навіть з ними пов’язані певні неоднозначності, різнотрактування. Є також період, коли він завершив боротьбу на Закарпатті і чудом вийшов з оточення – він також не докінця зрозумілий. Дуже багато є міфів, які стосуються його особистого життя».

Більше - у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

До слова, упродовж 30 червня - 2 липня 2017 року у Львові, на Білогорщі, відбудеться перший #ШухевичФест – фестиваль на честь генерала УПА Романа Шухевича й з нагоди 110-ї річниці від дати його народження. У межах фестивалю відбудеться відкриття виставки, присвяченої родині Шухевичів, «Незламна сила духу» від музею генерала-хорунжого УПА Романа Шухевича, спортивні активності від Народного дому «Білогорща», кінопокази, дискусії, лекції від Меморіального музею тоталітарних режимів «Територія Терору», презентація стадіону Білогорщі, відновленого в рамках проекту «Громади в дії», музична програма та майстер-класи для дорослих і дітей від Львівської станиці Пласт, Культурно-мистецького центру «Супутник» та Народного дому Левандівки та інших організацій.

ІА "Вголос": НОВИНИ