Депутат фракції СДПУ(о) Ігор Шурма і комуніст Олександр Голуб оприлюднили на прес-конференції в парламенті копії платівок про перерахунок грошей фірми "Росукренерго" на дві структури в ОАЕ та США.

Депутати підозрюють, що до цих фірм має відношення брат президента Віктора Ющенка Петро.

"Це копії платіжних документів, які вимагають перевірки. З них випливає, що на дві фірми в Дубаї та Портленді "Росукренерго" 3 січня перерахував відповідно 53 і 12,3 мільйони доларів", - сказав Шурма.

За словами депутата, 53 мільйони отримала фірма з назвою "Петрогаз", а 12,3 – фірма "Reefing commerce company", зареєстрована в штаті Орігон, яка має рахунок в банку "Hansabank" Естонія.

На підтвердження підозр зв’язку між "Петрогазом" і Петром Ющенком Шурма навів лише статтю з невідомого досі французького сайту "Ukraine intelligence". В цій публікації сказано, що згідно з інформацією з банківських джерел, близьких до СБУ, "Петрогаз" пов’язаний з Петром Ющенком (братом президента) а "Reefing commerce company" – частина 2обширних офшорів".

Шурма пояснив, що йому невідомо про засновників цього сайту, а Голуб зазначив, що не знає, чи мають відношення до нього брати Арфуши. За словами Шурми, цей сайт вони знайшли, коли почали шукати в Інтернеті згадки про фірми, що значились в отриманих ними копіях платівок.

Депутат також пояснив, що платіжні документи прийшли до них у загальній кореспонденції, яка щодня приходить на ім'я фракції.

Він додав, що "не може сказати, чи правдиві ці звинувачення". "Мова йде не про звинувачення, а про те, щоб президент дав доручення розібратись в ситуації", - сказав депутат.

"Ми звертаємось до президента, що оскільки є звинувачення його найближчого оточення він має дати доручення правоохоронним органам і СБУ розібратися, наскільки ця інформація є носієм правди, або це нагнітання напруги напередодні виборів", - сказав Шурма.

У свою чергу депутат Голуб додав, що розслідування цих платівок має зайнятися комісія, яка зараз замається фінансування компанії Ющенка Борисом Березовським ( її очолює комуніст Соломатін).

Як відомо, у вівторок штаб "Нашої України" попереджав про підготовку кампанії з компрометації Петра Ющенка та прив’язки його до "Росукренерго".

Українська правда


ІА "Вголос": НОВИНИ