Народний депутат, член фракції Соціал-демократичної партії України (о) Ігор Шурма вважає, що уряд намагається втягти країну у СОТ “у занадто алярмовом порядку”. Про це він сказав в інтерв'ю газеті “День”, опублікованому в суботу, 30 липня, коментуючи відмовлення парламентської фракції СДПУ(о) підтримати законопроекти, спрямовані на вступ України у СОТ.

За його словами, у парламент внесли “абсолютно непідготовлені законопроекти, що не дають можливості Україні приєднатися до цієї організації як рівноправному партнеру”.
“Візьмемо проблему лазерних дисків: Україна випускає 20 мільйонів лазерних дисків у рік, відчуваючи в зв'язку з цим скажений тиск із боку країн Заходу, особливо – США. Китай робить 300 мільйонів “чорних” дисків щорічно – і ніяких санкцій, принаймні, жорстких, проти нього не застосовується”, – пояснив депутат.

Ігор Шурма заявив, що “підхід повинен бути однаковим, і наш вхід у СОТ повинен би бути плавним”. “Коли стало зрозуміло, що запропоновані документи йдуть на шкоду вітчизняному виробнику, ми, об'єднані эсдеки, звичайно, виступили проти”, – сказав він.

Новости-Украина


ІА "Вголос": НОВИНИ