Про це повідомили у прес-службі Державної служби зайнятості.

«Державна служба зайнятості (Центральний апарат) призупинила дію рішення Київського міського центру зайнятості щодо анулювання дозволу на застосування праці громадянина Канади Савіка Шустера в Україні до з'ясування обставин», – йдеться в повідомленні.

Таке рішення, за інформацією прес-служби, ухвалив Центральний апарат ДСЗ після письмового звернення С.Шустера до керівництва служби.

«Приймаючи наказ №54, Київський міський центр зайнятості діяв у межах своїх повноважень виключно в рамках правового поля. Водночас хочу відмітити, що служба зайнятості – це вже не стара архаїчна структура. Ми перебуваємо у стані реформи і завжди відкриті до будь-кого. До мене надійшла заява громадянина С.Шустера і, реагуючи на цей документ, ми призупиняємо рішення наказу до з’ясування обставин. Таким чином, на сьогодні дозвіл на застосування праці громадянина Канади Шустера №43388 є дійсним до з'ясування обставин», – заявив виконувач обов’язків голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Сергій Кравченко.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Шустер оголосив голодування, поки не скасують заборону на роботу в Україні. Окрім того, Шустер заявив, що вважає, що він особисто незручний Президенту України Петру Порошенку. Також відомо, що він візьме участь у нових випусках свого ток-шоу як гість.

Як повідомляли, Центр зайнятості анулював Шустеру дозвіл на роботу на Україні, пояснивши це тим, що він надав недостовірні відомості для продовження дії дозволу, зокрема про кримінальне провадження.

Натомість адвокати Шустера вважають неправомірним анулювання дозволу на працю лише на підставі порушеної справи.

ІА "Вголос": НОВИНИ