Петер Сіярто на прес-конференції з російським колегою Сергеєм Лавровим у Москві заявив, що якщо Київ видворить угорського консула з Берегового, Будапешт негайно вишле з країни консула України.

Трансляція виступу велася на сайті МЗС РФ.

Глава МЗС Угорщини знову наголосив, що угорський консул у Береговому не порушив ні угорські, ні українські, ні міжнародні закони, тому в нього немає причин відкликати консула.

«Якщо МЗС України або хтось у Києві прийме рішення, що нашого консула потрібно видворити, тоді я відразу ж невідкладно видворю з Угорщини консула України. Відразу!» — заявив міністр.

Нагадаємо, що раніше ЗМІ оприлюднили відео, на якому українці урочисто отримують угорські паспорти та присягають на вірність Угорщині.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна може видворити консула з Берегового, котрий роздавав угорські паспорти.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що уряд його країни вважатиме висилання угорського консула з Берегового у зв’язку з відео з видачею паспортів «ризикованим і недружнім кроком» із боку України, який не залишиться без відповіді.

Водночас Президент Порошенко також висловився щодо угорських паспортів на Закарпатті.

ІА "Вголос": НОВИНИ