Про це інформує «Центр громадського моніторингу та досліджень», передають Наші гроші.

Народний дім заплановано збудувати в селі Кожичі до кінця поточного року. Єдиним конкурентом переможця було ПП «Будівельно-комерційна фірма «Основа», яке пропонувало побудувати будинок культури на 152,5 тис грн. дорожче.

Відповідно до технічного завдання, окрім низки будівельних робіт «Тек-гідроаеробуд»  має провести вогнезахисну та блискавкозахисну обробку деревини, встановити попереджувальні знаки, колодязь, а також змонтувати пожежну сигналізацію.

Відповідно до вимог Закон «Про ліцензування певних видів господарської діяльності», надання послуг і виконання робіт протипожежного призначення підлягають обов’язковому ліцензуванню, яке здійснюється уповноваженими підрозділами МНС України. Надати копію такої ліцензії вимагав і засновник.

Експерти «Центру громадського моніторингу та досліджень» детально проаналізували пропозицію «Тек-гідроаеробуд» і встановили, що переможець торгів не надав копію необхідного документу. А відтак не може здійснити весь обсяг робіт, які передбачені в договорі. При цьому фірма вказала, що не планує залучати субпідрядника.

«Тек-гідроаеробуд», зареєстроване в 2013 році у Львові. Єдиним власником компанії є львів’янин Орест Курець, який також володіє київськими фірмами ПП «Сатаж» та ТОВ «Мегмаком». В минулому році  «Тек-гідроаеробуд» отримало великий підряд вартістю в 7,1 млн грн на реконструкцію будівель львівського обласного клінічного діагностичного центру. А вже в березні цього року слідчі Львівської місцевої прокуратури відкрили кримінальне провадження за підозрою у причетності посадових осіб  «Тек-гідроаеробуд» розтраті та привласненні бюджетних коштів під час реконструкції центру.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ