«Це якраз випадок, коли нас критикують за відсутність адміністративного впливу. Ми понадіялися на ініціативу сільської ради, а облдержадміністрація зовсім не впливала на цей тендер. Ніяк. Результат ви бачили: 23 кілограми якоїсь суміші вплинули на тендер вартістю п’ять мільйонів. Думаю, це останній «крик» Світязького сільського голови, оскільки він ще хоче посидіти на посаді. І тримається за крісло. Допоможемо йому на початку літнього сезону розібратися, хто ж – керівник на території та як організовано роботу. І відсутність каналізування призведе до того, що частину закладів, ймовірно, не допустять до роботи. Побачимо, як на це відреагує місцевий бюджет!», - обурився очільник ОДА.

«Не можна так ставитися до важливих питань. Коли ми подали пропозицію створити курортну зону, коли задіяли всіх: і народних депутатів, і Міністерство екології, і всі структури влади, аби завершити каналізування, а один сільський голова дозволяє собі ухвалити таке рішення. Звичайно, ми шукаємо варіантів, як оскаржити це рішення. Але де-факто, якщо навіть оголосять новий тендер, то кошти до кінця року освоєні не будуть. Це втрачені кошти для Волинської області», - додав Володимир Гунчик.

Нагадаємо, що мешканці села Світязь, яке розташоване в районі Шацьких озер, залишаться без каналізації через провал тендерної процедури на 4,5 млн гривень.

ІА "Вголос": НОВИНИ