Про це йдеться у відповідному листі Міністерства освіти і науки України, який на початку цього надійшов регіональним департаментам освіти.

Серед рекомендованої Міносвіти літератури є посібник «Сімейні цінності для учнів 8-9 класів», який виданий в Івано-Франківську у 2014-му році (автори - В. Прит, С.Тесленко, З. Охріменко, Л.Корецка).

У даному підручнику йдеться про те, що жінка занадто часто бере на себе обов’язки чоловіка, через що чоловіки втрачають безліч своїх якостей.

«Сьогодні у нас суспільство «мужніх жінок» і «жіночних чоловіків», – пишуть автори. І, як результат такого жахливого стану речей– зниження статусу інституту сім'ї, все більшого розвитку гомосексуальних відносин, збільшення захворюваності та злочинності».

Автори підручника наголошують, що у дівчаток необхідно виховувати почуття жіночності, а у хлопчиків бажання бути справжнім чоловіком.

Чоловік – добувач, креативник і захисник. Але не все так просто: «Розкриттю чоловічих талантів і якостей сприяє жінка, яка знаходиться поруч.» 

У посібнику також йдеться, що чолоік повинен впливати на емоційний стан жінки, а завдання жінки полягає у тому, щоб подобатись чоловіку

«Якщо для чоловіка важливо затвердити реальну, соціальну дійсність, то для жінки – створити зручну для себе реальність. Тому дуже важливо, щоб чоловік опікувався душевним, емоційним і фізичним станом жінки», - пишуть у підручнику». «Справжня жінка ніколи не сперечається, не доводить, не намагається керувати ситуацією, оскільки знає, що все в світі створено для неї, для реалізації її бажань і мрій. А швидкість реалізації її бажань залежить від якості простору, яке вона формує повагою і любов'ю до себе і чоловіка, який втілює її бажання і мрії», - додають автори

ІА "Вголос": НОВИНИ