Про це повідомив народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко у Facebook.

«Сім'ї загиблого патрульного Дмитра Кирієнка МВС буде виплачено компенсацію в сумі 1 321 500 гривень. Стільки передбачено Законом у разі загибелі поліцейського», - написав Геращенко.

військовослужбовця), ч.2 ст. 15 (замах на злочин) ККУ.

Як писав «Вголос», 20 серпня у Харкові біля будівлі міської ради сталася стрілянина. Близько 00:37 за вказаною адресою поліцейський наряд побачив пораненого охоронця, а поруч з ним стояв чоловік, який відкрив вогонь по патрульних. Одна з куль поранила поліцейського.

Патрульні застосували табельну вогнепальну зброю і знешкодили нападника. Наразі його особа встановлюється. Внаслідок події до лікарні з вогнепальними пораненнями були доправлені охоронець міськради і поліцейський. Попри зусилля медиків, поліцейський помер.

Загиблим поліцейським виявився 29-річний заступник командира 2-ї роти 4-го батальйону поліції Харкова Дмитро Кирієнко. У нього залишилися дружина і 2-річна донечка.

Згодом стало відомо, що чоловік, який відкрив вогонь у мерії Харкова, стріляв із двох пістолетів.

Особу злочинця наразі точно не встановлено, але поліція перевіряє версію про те, що це місцевий житель, 1959 р.н., який раніше не притягувався до кримінальної відповідальності.

Слідство впевнене, що нападник був один, спільників біля нього не було. Попередньо в крові того, хто стріляв, виявлено понад 2 проміле алкоголю.

На місці події знайдено два стартових пістолети, перероблені під бойові, і 26 гільз. Попередньо встановлено, що патрони не бойові, також зроблені кустарним способом.

Заступник начальника Нацполіції області Сергій Чиж повідомив, що висунуто низку версій події: вбивство з хуліганських спонукань, вбивство з особистої неприязні до міськради.

ІА "Вголос": НОВИНИ