Підозрюваний обіцяв заплатити замовним вбивцям $8500.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

На Вінничині затримано ексдепутата міськради від забороненої в Україні партії ОПЗЖ,  який організував закінчений замах на вбивство, вчинене з корисливих мотивів на замовлення. За даними слідства, підозрюваний діяв в інтересах свого батька – колишнього народного депутата України VII скликання, члена фракції «Партії регіонів», а сьогодні – депутата однієї з місцевих рад Вінницької області, який обирався від забороненої в Україні проросійської політичної партії ОПЗЖ. Після повномасштабного вторгнення РФ він виїхав з України.

У 2023 році між батьком підозрюваного та місцевим депутатом виник конфлікт з приводу продовження строку дії раніше укладених договорів оренди земельних ділянок, а також позбавлення батька повноважень депутата місцевої ради. Підозрюваний вирішив «допомогти» батьку у вирішенні його бізнесових питань та організував вбивство цього депутата місцевої ради.

З метою вчинення умисного вбивства він звернувся до двох своїх знайомих. За це підозрюваний пообіцяв їм заплатити $8500.

У ході спецоперації правоохоронці імітували вбивство місцевого депутата, зробили фото, які посередник продемонстрував замовнику. Правоохоронці затримали організатора після передачі коштів.

Проведено обшуки за місцем проживання та транспортному засобі підозрюваного, а також у можливих співучасників злочину. Вилучено зброю, кошти та інші речові докази. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Також перевіряється причетність його батька до вчинення злочину.

ІА "Вголос": НОВИНИ