Бренд Smart, який випускає міські компактні мікромашини, опинився під загрозою зникнення. Партнерська угода компаній, які його створили, може бути розірвана. Про це пише Auto24.

Компанія, яку заснували німецький концерн Daimler і швейцарські годинникарі Swatch, зараз перебуває в партнерстві з французькою Renault. Але французи міркують, як би припинити співпрацю.

За даними видання, Renault планує вийти з партнерства, як тільки теперішні моделі Smart підійдуть до кінця свого життєвого циклу. Відбудеться це не раніше 2026 року. Саме до цього часу Smart планує завершити свою трансформацію та перетворитися в цілком електричний бренд.

Зараз Smart випускає дві моделі — ForTwo і ForFour, які збудовані на тій же архітектурі, що й модель Twingo компанії Renault.

Зазначимо також, що 9,7 % Daimler належить китайському концерну Geely, який за нагоди може скористатися ситуацією, адже китайці вже навчилися продавати мікро-електрокари. Про те, що найдешевший у світі електромобіль у світі вже продають в Україні, «Вголос» нещодавно повідомляв.

Джерела Auto24вважають, що якщо Renault вийде з угоди, то Daimler просто ліквідує бренд, хоча і не виключають, що Mercedes-Benz займеться його розвитком і самостійно.

ІА "Вголос": НОВИНИ