Член фракції Партії регіонів у ВРУ “Регіони України” Володимир Сівкович украй негативно ставиться до перспективи вступу України до НАТО.

Відповідаючи на запитання кореспондента Інформсерверу Партії регіонів про ставлення до вступу України в НАТО, він, зокрема, наголосив: “По-перше, ніхто не запитував нашу країну, чи хоче вона вступати в НАТО, чи ні. По-друге, коли це відбудеться – невідомо. Але самі заявки керівництва країни про те, що Україна найближчим часом вступить у військовий Атлантичний Альянс, призвели до того, що ми посварилися з Росією, привели до економічної дестабілізації країну».

Ці заяви, на його думку, шкідливі навіть з точки зору безпеки країни, “бо ніхто не рахував “плюсів”, які будуть після вступу в НАТО, природньо, ніхто не рахував “мінусів”. “У мене таке відчуття, що все це потрібно, щоб задовольнити амбіції Ющенка. Для громадян України вступ України в НАТО шкідливий. Якщо Президент розуміє, що після вступу в цю міжнародну організацію, громадяни платитимуть набагато більше за комунальні послуги, що розпочнеться черговий виток інфляції, буде недобір бюджету у зв’язку із зупинкою підприємств, - і він все одно робить ці політичні кроки. Це неправомірно. Сьогодні говорити про вступ до НАТО – це злочин”, - заявив депутат.

В.Сівкович упевнений, що Україні найближчою є група країн, які мають статус постійного нейтралітету, зокрема, Швеція, Швейцарія, Австрія, Фінляндія. “Україна найбільше до них підходить, - говорить парламентарій. - Наша держава знаходиться на кордоні між країнами НАТО і Росією. Це дві сили, які раніше протидіяли і були на межі, так званої, “холодної” війни. Тому для України найвигідніше мати статус постійного нейтралітету. Цей статус нам повинен дати величезний економічний ефект. На сьогодні це просто єдиний шанс, як виправити дурниці чинної влади, і як залагодити ситуацію з нашим північним сусідом. Переконаний, що до цього питання ми найближчим часом повернемося,” - наголосив В.Сівкович.

Депутат

ІА "Вголос": НОВИНИ