Міністерство оборони України закупить нові моделі взуття для військовослужбовців-жінок, які братимуть участь у військовому параді до 30-річчя Незалежності України. Адже туфлі на високих підборах виявилися справді не зручними.

Про це під час засідання уряду повідомив міністр оборони України Андрій Таран, передає Укрінформ.

«Після того, як окремі політичні сили роздмухали питання, зробивши з мухи слона, я провів певні заходи з метою нейтралізації цих «наїздів» і вважаю, що цей наїзд був абсолютно інспірований, безпідставний», - пояснив міністр.

За його словами, наказ щодо встановлення форми одягу для жінок-військовослужбовців, який передбачав саме такі туфлі, був прийнятий ще в 2017 році.

«І це звичайні жіночі туфлі для парадної форми одягу. На параді передбачається, що бойові частини мають йти в польовій формі одягу, в берцях, а небойові, тобто всі військові навчальні заклади, йдуть в парадній формі одягу», - пояснив чиновник.

Він нагадав, що провів зустріч з жінками-військовослужбовцями, які мають крокувати в «коробці» з 150 осіб, та поспілкувався з ними щодо згаданої проблеми.

«Взуття дійсно незручне. Я до цього з цим взуттям не стикався, після того, як воно в 2017 році було прийнято і введено. Зараз після розмов з жінками-військовослужбовцями ми з’ясували, що ці туфлі, по-перше, звалюються з ноги під час ходьби, по-друге, вони мають високий підбір, який не дозволяє комфортно йти жінці в строю», - зазначив Таран.

Він поінформував, що протягом минулого тижня в Міноборони вже розробили новий зразок туфель, які мають шнурки та низькі підбори.

«Я сподіваюсь, що ми протягом найближчого часу зможемо виготовити експериментально це взуття в необхідній кількості для комплектування цієї коробки жінок-військовослужбовців. Якщо буде позитивний досвід використання нового взуття, то ми потім приймемо його за основу і будемо всім жінкам надавати», - наголосив Таран.

Як повідомлялося, жінки-військовослужбовці ЗСУ мають крокувати на параді до Дня Незалежності в туфлях на підборах. Фотозвіт із репетицій параду обурив і народних депутатів, і користувачів соцмереж.

ІА "Вголос": НОВИНИ