Про це «Вголосу» розповів наш читач, який попросив не називати його імені (ініціали читача редакції відомі).

Організатором вечірки для неповнолітніх у нічному клубі є Бродівський міжшкільний учнівський парламент, керівником якого є 35-річна Мирослава Островська. Раніше жінка працювала у відділі освіти Бродівської міськради.

«Напередодні з'явилося оголошення, що міжшкільний учнівський парламент запрошує на святкування Дня святого Валентина у нічний клуб. Ціна квитка – 40 грн. І це все при тому, що у Бродах офіційно оголошено карантин. Тобто діти у школу не ходять і проведення масових заходів не дозволяється. Але є ті, яким можна значно більше, і вони чхали на здоров'я дітей. Адже цей нічний клуб належить людям, які наближені до сім'ї міського голови Бродів. У місті про це всім відомо. А ще – це єдиний заклад, якому у цьому Бродах можна працювати у нічний час. Адже у нашому місті були вже неодноразові дискусії, чому тільки цьому закладу можна працювати вночі, а іншим підприємцям у Бродах такого дозволу не дають. Окрім того, цей клуб має у Бродах недобру славу. Звідти люди потрапляли у лікарню, є інформація, що там можна придбати «легкі» наркотики», – наголосив читач.

Читач, який звернувся в інформаційне агентство «Вголос», наголосив, що якщо міжшкільний учнівський парламент хоче організувати для дітей свято, то це можна було зробити у народному домі чи у школах. А от проведення свята у нічному клубі, на думку співрозмовника,  – це ж стабільне джерело доходів для їх власників, комерційної структури: 

«Дитячим парламентом керує доросла жінка. І я підозрюю, що це вона у співпраці з сім'єю міського голови ініціювала проведення такого заходу саме у нічному клубі. Тобто це вже на рівні шкіл легалізовується перебування дітей у нічних закладах. Це не зовсім правильно. Адже подібні заходи можна провести у школі чи на території народного дому. А так – 40 грн квиток, а ще ж треба щось купити поїсти, коктейль чи сік замовити, а це – знову витрати. І все у кишені власників».

За інформацією джерела «Вголосу»,  на вечірку в нічному клубі у Бродах майже 200 школярів уже придбали квитки.

«Питання і у безпеці дітей. Цей нічний клуб розташований майже за містом, до нього веде вулиця, яка практично не освітлюється. Є інформація, що діти будуть у клубі до 22 години. Але чи так це? Хто їх звідти потім виганятиме, хто проконтролює їх – невідомо. А це означає, що діти можуть у цьому клубі залишитись і на довше. Окрім того, у цей заклад з'їжджаються мешканці з усіх околиць. Дорослі люди у нічному клубі поводяться розкуто. Чи безпечно це для них?», – наголосив читач.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ