У російському Кремлі назвали звернення до президента США Дональда Трампа американських сенаторів по ситуації в Інтерполі втручанням у вибори міжнародної поліційної організації.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє «Сегодня».

Російську владу обурили спроби американських політиків вплинути на недопущення обрання російського генерала Олександра Прокопчука на посаду президента Інтерполу.

«Напевно, це своєрідне втручання у виборчий процес, у вибори в міжнародній організації. А як це ще оцінити? Ось наочний прояв. Ми цього листа не бачили, ми читали відповідні повідомлення ЗМІ. Але, тим не менш, будуть вибори, давайте дочекаємося результатів», — заявив Пєсков.

Він назвав це тиском у виконанні американських сенаторів.

Нагадаємо, в Дубаї (ОАЕ) проходить 87-а сесія Генеральної асамблеї Інтерполу, де делегацію України очолюють міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і голова Національної поліції Сергій Князєв. Однак днями стало відомо, що Інтерпол може очолити генерал-майор із РФ. Олександр Прокопчук є фаворитом на майбутніх виборах глави організації.

Своєю чергою. в Україні вже пригрозили виходом із Інтерполу, якщо його очолить російський генерал. Глава українського МВС зазначив, що перспектива для Росії очолити Інтерпол — це гібридна загроза для всього світу.

Також, як писав «Вголос», навколо постійного представника України при ОБСЄ Ігоря Прокопчука спалахнув скандал. З’ясувалося, що він є рідним братом кандидата у президенти Інтерполу від Росії.

Як заявили у відповідь на це у міністерстві заявили, що за весь час після початку російської збройної агресії проти України “не мали місця жодні дії, які могли б скомпрометувати Постійного представника України при ОБСЄ Ігоря Прокопчука”.

Водночас на сторінці сина Прокопчука опубліковані фото з президентом Росії Володимиром Путіним.

ІА "Вголос": НОВИНИ