Про це передає видання Handelsblatt з посиланням на джерела, інформує «112 Україна».

За даними джерел, у керівництві компанії триває обговорення ситуації із постачанням турбін до Криму в обхід європейських санкцій, у зв'язку з чим не заперечують можливості кадрових перестановок. У компанії вважають винним у ситуації керівника російського підрозділу Siemens Дітріха Меллера, який несвоєчасно відреагував на ситуацію довкола постачання турбін на окупований півострів.

Найближчим часом Siemens має намір створити альтернативний механізм контролю над обладнанням концерну на місці його доставки.

Як повідомляв раніше «Вголос», Siemens заявив про припинення постачань енергообладнання російським держкомпаніям. Також у заяві німецького концерну повідомили, що всі чотири парогазові турбіни, виготовлені для Краснодарського краю, були «локально модифіковані та незаконно переміщені» до Криму, що порушило договір.

У міністерстві закордонних справ Німеччини заявили, що встановлення турбін німецької компанії Siemens на електростанціях в окупованому Криму може негативно позначитися на політичних російсько-німецьких відносинах.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ