Про це у Facebook повідомила журналістка Ольга Решетилова.

«Стволи для «Молотів» виготовлялися у 2015–2016 роках на Старокраматорському машинобудівному заводі. Контрольним пакетом акцій СКМЗ, принаймні станом на 2016 рік, володів син колишнього очільника Донецької області Анатолія Близнюка Сергій. Не напряму, звісно, а через офшорну прокладку Ganado Trade, Inc. І саме через цей офшор, а також через бенефіціара, таку собі Людмилу Ульященко, СКМЗ пов'язаний із іншим краматорським підприємством – «Енергомашспецсталь», яке належить «Росатому», – написала вона.

За даними журналістки, директором «Енергомашспецсталі» тривалий час був нардеп від Блоку Петра Порошенка Максим Єфімов.

«Дуже цікава особистість. Наприклад, є багато інформації, що Максим був членом краматорської ОЗУ «17 участок», яке у 90-х активно прибирало до рук всю промисловість Краматорська. І саме вони нібито причетні до вбивства журналіста Ігоря Александрова», – зазначила вона.

Посилаючись на інформацію із відкритих джерел, Решетилова підкреслила, що основними посередниками при угодах Ganado Trade, Inc є компанії, зареєстровані у Москві.

«Дуже цікаво було б побачити угоду, яку уклав [державний концерн] «Укроборонпром» із СКМЗ на виготовлення стволів «Молотів». Московських посередників не використовували, нє? Чи напряму з ОЗУ «17 участок»?, – зазначила Решетилова.

Нагадаємо, 6 липня на Рівненському загальновійськовому полігоні під час занять з бойової підготовки вибухнув міномет. Внаслідок інциденту троє людей загинули, ще дев'ятеро отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Після трагедії Президент України доручив військовому керівництву оперативно розслідувати причини трагедії на полігоні в Рівненській області та заборонив використовувати міномети «Молот».

У Міністерстві оборони України згодом призначили службове розслідування, а також назвали основну версію смертельного вибуху – порушення заходів безпеки під час проведення навчань.

Заданими військових, вибух стався через те, що у каналі ствола міномету розірвалась міна.

Пізніше стали відомі імена військових, які трагічно загинули під час навчань на Рівненському полігоні.

В «Укроборонпромі» також розповіли, що сьогодні в України немає альтернативи мінометам «Молот».

9 липня головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що вибух на Рівненському загальновійськовому полігоні міг статися через подвійне заряджання.

ІА "Вголос": НОВИНИ