Волобуєв заявив, що навчальний посібник успішно пройшов необхідні експертизи і був рекомендований Міністерством освіти Росії, тому всі звинувачення є безпідставними, повідомляє російський ресурс Znak.com.

Йдеться про підручник «Історія Росії: початок XX – початок XXI століття» під авторством Олега Волобуєва, Сергія Карпачова і Петра Романова, виданий видавництвом «Дрофа».

У своєму відкритому зверненні до міністра освіти РФ Ольги Васильєвої Волобуєв пише, що він і його колеги зазнали «широкомасштабних напів у ЗМІ у зв'язку з поширенням спотвореної інформації про вищезгаданий підручник». Історик наголошує, що в 2015 році вказаний підручник пройшов наукову історико-культурну експертизу в Російському історичному суспільстві, педагогічну експертизу – в Російській академії наук, громадську – в Російському книжковому союзі, і потім був включений до федерального переліку підручників, рекомендованих до використання для шкільного навчання.

«Можу з упевненістю заявити, що в підручнику «Історія Росії: початок XX – початок XXI століття» немає жодної фрази, що носить провокаційний характер. Формулювання щодо українських подій, узяте з першого видання 2015 року та представлене ​​в публічному полі як сумнівне, було використане в початковому тексті виключно як частина усталеного виразу «кольорова революція», – зазначив Волобуєв.

Він додав, що загальна оцінка подій 2014 року в Україні має в підручнику виключно негативне забарвлення.

 

«Вголос»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ