[media=134191,134192] 

Про це повідомляє 24 канал

Російські журналісти одразу розгледіли у цьому порушення, і вимагають оштрафувати гравця.

До них додалися і депутати російської Держдуми. Серед них і Дмитро Свіщєв, який вимагає оштрафувати Хачеріді та «ПАОК». При цьому дискваліфікувати футболіста слід за те, що у Хачеріді можуть бути політичні переконання.

«У будь-якого спортсмена можуть бути свої політичні переконання. Але їх не варто так відкрито висловлювати в тій ситуації, яка зараз відбувається між нашими дружніми, братніми країнами. Ясно, що це очевидна провокація. Хтось попросив його зробити це, або це було скоєно за власним бажанням - незалежно від цього Хачеріді повинен бути покараний», - переконаний Свіщєв.

Однак той же Свіщєв, після слів про «дружні і братні країни» одразу ж додає, що у даний час Росія і Україна перебувають не в найкращих стосунках. Про причини таких «стосунків» російський політик вирішив не згадувати.

Та не тільки у російських депутатів відносно українських гравців є певні «застереження». У футбольних чиновників теж.

«Людина захотіла показати, що вона грає за Україну. На мій погляд, це провокація. Зараз будь-яка ситуація є вибухонебезпечною», – заявив Член комітету з етики Російського футбольного союзу Андрій Созін.

Варто додати, що одразу після матчу журналістам вдалося поспілкуватися з бразильським гравцем «ПАОК» Лео Жаба, який свого часу виступав у російському чемпіонаті.

«Скільки знаю Хачеріді, у нього завжди були щитки з кольорами українського прапора. Це нормально. На моїх щитках теж є бразильська символіка», – зізнався Жаба.

Зазначимо, що «Спартак» вилетів з Ліги чемпіонів, поступившись за сумою двох матчів проти «ПАОК». Окрім Євгена Хачеріді за грецький клуб також виступає українець Євген Шахов.

ІА "Вголос": НОВИНИ