У Міністерстві оборони США розпочалось внутрішнє розслідування щодо прес-секретарки Пентагону Дани Вайт, на яку поскаржились її підлеглі.

Про це пише ТСН із посиланням на джерела видання CNN, які знайомі з розслідуванням.

Розслідування проти Вайт триває вже кілька тижнів після того, як на неї поскаржились її підлеглі. За їхніми словами, вона вимагали від них здавати її речі в хімчистку, їздити в аптеку за снеками та колготками, підвозити її на роботу в дні, коли йшов сильний сніг. Крім цього, прес-секретарка наказувала підлеглим приносити їй обіди з їдальні та планувати візити до візажиста та перукаря.

Співробітники оборонного відомства США виконували такі «прохання» Вайт до травня цього року. У серпні кілька підлеглих поскаржились на такі накази, після чого їх перевели на інші посади.

Дана Вайт почала працювати прес-секретарем Пентагону в квітні 2017 року. Етичні стандарти Міноборони США свідчать, що посадові особи не мають права використовувати свої службові повноваження для особистих цілей.

Нагадаємо, нещодавно у США розгорівся скандал через колишню радницю президента США Дональда Трампа Омаросу Маніголт-Ньюман. Вона заявила, що таємно записувала розмови в Білому домі. Екс-співробітниця Білого дому, яка, до речі, покинула свій пост зі скандалом, також презентувала книгу з «інсайдерською інформацією» про Дональда Трампа і його оточення.

У книзі вона розповіла, як очільник США їв секретні папери та інші «секрети».

Згодом у Вашингтоні вирішили покарати Омаросу Маніголт-Ньюман за те, що вона записувала на диктофон розмови в адміністрації американського президента.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ