Про це пишуть «Новые известия», посилаючись на проректора з навчальної роботи Ларису Слуцьку.

Остання запевнила, що Кульмухаметова написала заяву з проханням звільнити її з посади, яку вона займає, за власним бажанням після проведеної розмови із завідувачем кафедри Гуманітарних наук Олегом Марченко. Ректор консерваторії Олександр Соколов підписав заяву.

Раніше «Дождь» писав, що ініціативна група консерваторії передала в ректорат звернення на ім'я Слуцької з проханням замінити Кульмухаметову. Під ним підписалися понад 120 осіб.

У документі зазначали, що висловлювання Кульмухаметової «показують її повну некомпетентність в тих питаннях, які вона намагається висвітлювати на своїх лекціях». Автори звернення також назвали неприйнятними її міркування стосовно «п'ятої колони».

Як відомо, раніше студенти Московської державної консерваторії опублікували відео з лекції про культурну політику Росії. Зокрема, 17 березня відбувся урок про «п'яту колону» і «зрадників», а до списоку «ворогів народу» потрапили: Людмила Алексєєва (засновник Московської Гельсінської групи), Євгенія Альбац (головний редактор The New Times), актриса Лія Ахеджакова, Аркадій Бабченко (журналіст), Станіслав Бєлковський, Нателла Болтянська (ведуча програми «Авторська пісня» на радіостанції «Ехо» ), Дмитро Биков (письменник і поет), Леонід Волков (соратник Навального) та інші.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ