Опальна журналістка зі Львова Олена Бойко, котра працювала в комуністичному виданні «Галицький яструб», свого часу була відома своїми антиукраїнськими провокаціями у місті Лева.

Сьогодні дружина російського журналіста Юлія Норкіна повідомила у Facebook, що Бойко зникла у Москві.

Вона написала, що за словами доньки Бойко, о 9:30 її забрали у відділок дільничий із двома чоловіками у формі та одним цивільним. Пояснили це тим, що хочуть задати журналістці кілька запитань.

«Вона одяглася й пішла з ними. Через кілька годин прийшов поліцейський, але подруга побоялася відімкнути двері, бо мама попереджала взагалі нікому не відчиняти. Потім виявилося, що телефони вона залишила вдома», — розповіла донька Бойко.

З того часу відсутня будь-яка інформація про місце перебування Бойко. У відділку телефоном сказали, що журналістки у них немає та що її відвезли у ФСБ. «Федерали» цю інформацю не підтвердили.

«Підсумок сьогоднішнього ранку за інформацією, що у ФСБ її немає й не була ніде зареєстрована», — розповіла Норкіна.

Скандально відома львівська журналістка Олена Бойко неодноразово влаштовувала різноманітні провокації із комуністичною символікою у Львові. Коли ж вона втекла у Росію, продовжила там свою антиукраїнську діяльність.

Зокрема, вона була частим гостем пропагандистської програми «Місце зустрічі» на телеканалі НТВ. В одній із програм вона неадекватно відреагувала на намір України розірвати договір про дружбу з Росією, повідомляє «Обозреватель».

Вона заявила, що це підштовхне українців до масового виїзду в Росію.

Крім того, перебуваючи в неадекватному стані, Бойко озвучила вульгарні і цинічні образи на адресу українців, якими вона намагалася принизити Героїв, які постраждали під час бойових дій на Донбасі.

Ще раніше Бойко назвала Україну "злоякісною пухлиною".

ІА "Вголос": НОВИНИ