Позафракційний народний депутат Артем Дмитрук вніс заставу за монаха Києво-Печерської Лаври ієродиякона УПЦ МП Павла Музичука, затриманого СБУ за підозрою у виправдовуванні агресії РФ проти України.

Про це повідомляє Артем Дмитрук у своєму Telegram.

9 лютого Служба безпеки України оголосила йому підозру щодо виправдання російської агресії та героїзації російських військових. 13 лютого Солом’янський районний суд Києва призначив заставу у розмірі 121 тисячі гривень Музичуку.

«Заставу внесено», – написав нардеп у відповіді на свій же пост про обрання запобіжного заходу Музичуку.

За версією слідства, монах виправдовував дії Росії у приватному листуванні в телеграмі. Зокрема, він писав співрозмовникам, що «росіяни все одно переможуть» і називав українських захисників заводу «Азовсталь» у Маріуполі «упирями». Сам ієродиякон заперечує провину та вважає, що його «переслідують за участь у протестах проти вигнання УПЦ МП із Лаври».

За даними слідства, монах причетний до організації масових провокацій у Києво-Печерській лаврі навесні 2023 року. Під виглядом «акцій протесту» клірик сподівався максимально розхитати суспільно-політичну обстановку у Києві.

Зазначимо, що нардеп Дмитрук був одним з трьох «антивакцинаторів», яких називав глава фракції «слуг» Давид Арахамія. Дмитрука виключили з фракції «Слуга народу» в листопаді 2021 року. 

ІА "Вголос": НОВИНИ