Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді звільнену ще навесні ректорку Національного медичного університету імені Богомольця Катерину Амосову.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Як зазначається, у відомстві заявили про наміри оскаржувати рішення суду щодо припинення наказу про звільнення Амосової.

"Рішення Окружного адміністративного суду м. Києва є прямим свідченням суддівського свавілля, адже: суд фактично вирішив трудовий спір, який не є в його компетенції, оскільки така справа вже розглядається Печерським районним судом м. Києва", - додали у міністерстві.

Також наголошується, що суд позбавив НМУ ім. О.О.Богомольця органу управління, оскільки заборонив Міністерству охорони здоров’я здійснювати управлінські функції.

Також у МОЗ зазначили, що відповідно до закону "Про вищу освіту" МОЗ України є засновником, власником та розпорядником коштів державного університету НМУ ім. О.О. Богомольця.

"Натомість суд вирішив за власника, хто може очолювати університет, та фактично передав управління фінансами Катерині Амосовій", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, у МОЗ відзначають, що оскаржать рішення суду та звернуться до Нацполіції зі скаргою на відповідного суддю.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ