Про це повідомив народний депутат, радник мера Києва Дмитро Білоцерківець.

«Стало відомо, що творець фінансово-будівельної піраміди афери Войцехівський втік у Росію на наступний день після того, як суддя печерського суду Підпалий випустив його під мінімальну заставу 14 млн грн, тоді, як прокуратура вимагала 50 млн гривень», – написав Білоцерківець у «Facebook».

Генеральна прокуратура України 15 липня прийняла і вручила повідомлення про підозру Войцехівському за фактами умисного ухилення від сплати податків на суму 12,5 млн грн, створенні організованої злочинної групи для самовільного захоплення земельної ділянки територіальної громади Києва на вул. Закревського, 42 і будівництва ЖК Перлина Троєщини, а також заволодіння під час цього будівництва шляхом обману грошовими коштами громадян на суму 2,6 млн грн.

Також у зазначеному кримінальному провадженні триває розслідування фактів самовільного захоплення ще 40 земельних ділянок у Києві та самовільного будівництва на них.

27 липня за Войцехівського було внесено заставу в розмірі 14 млн гривень.

 

Як пише «Новое время», Анатолій Войцехівський пов'язаний з «Укогруп», яка об'єднує 63 компанії, що займаються будівництвом нерухомості. Ці компанії будують у Києві близько 40 житлових комплексів на самовільно зайнятих земельних ділянках, часто – без будь-якої дозвільної документації.

Київська влада раніше зазначала, що бізнес Войцехівського - реальна фінансово-будівельна піраміда. «Якщо вона зупиниться, то вона лопне, і у нас буде постраждалих в 2-3 рази більше, ніж у Еліта-центрі», -–говорив Білоцерківець.

ІА "Вголос": НОВИНИ