Скандальновідомий Роман Насіров, котрого нещодавно суд поновив на посаді глави ДФС, через суд вимагає у лікаря Максима Соколова мільйона гривень компенсації.

Про це повідомила в. о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

За її інформацією, справу лікаря Максима Соколова, який свідчив у карному провадженні Романа Насірова, розглядатимуть у Шевченківському суді Києва сьогодні о 14.00.

Лікар Максим Соколов працює інтервенційним кардіологом в Інституті кардіології ім. академіка М. Стражеска.

«НАБУ зверталися до його інституту з проханням здійснити обслідування стану здоров’я Насірова.

Пізніше як голова комісії він давав свідчення у суді по справі Насірова. Перебуваючи під присягою і відповідаючи на запитання судді він озвучив факти про стан здоров’я Насірова», — повідомила Супрун.

Тепер, за словами очільниці МОЗ, Насіров подав цивільний позов через те, що лікар розголосили дані про стан його здоров’я без дозволу. Паралельно адвокати скандального глави ДФС подали в поліцію заяву про порушення кримінальної справи з тієї ж причини.

У суді від лікаря Насіров вимагає 1 000 000 грн відшкодування.

Київський окружний адміністративний суд вже виніс рішення поновити Насірова, підозрюваного у корупційних злочинах, на посаду голови ДФС України. А по лікарю, котрий свідчив згідно з чинним законодавством, далі відбувається судове провадження і може бути винесений вирок виплатити величезну суму особі, яка підозрюється у розкраданні мільярдів коштів платників податків», — наголосила Супрун.

Як писав «Вголос», Романа Насірова поновили на посаді керівника ДФС.

Також стало відомо, коли Насіров вийде на роботу. Причому він уже встиг похвалитися небаченими «реформами» та пообіцяв негайно розпочати роботу в ДФС.

Натомість уряд оскаржить поновлення Насірова на посаді голови ДФС.

У Києві люди вийшли на протест через поновлення Насірова на посаді.

ІА "Вголос": НОВИНИ