Підозрюваний у побитті активістів С-14 у Києві поліцейський Василь Мельников вийшов із СІЗО на свободу і розповів свою версію подій біля Подільського районного управління поліції в Києві.

Відео з розповіддю поліцейського виклав Ілля Ківа на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, Мельников каже, що працює в правоохоронних органах з 2006 року і не працював у «Беркуті».

«Моя версія: люди в масках і зі зброєю намагалися пройти в приміщення райуправління. Коли їм сказали, щоб вони покинули будівлю, в якій знаходилися незаконно, активісти почали застосовувати силу», – каже Мельников.

Він стверджує, що під час тих подій переживав за своїх колег і через те, що не знав у повній мірі, яку зброю принесли з собою люди.

Мельников також прокоментував побиття представника «С-14», у якому його звинувачують.

«На той момент мене забризкали балончиком, і я переживав, що може бути все, що завгодно, і стан був емоційним. І коли людина перебувала на землі, якщо і наносилися якісь удари, то не по голові, і сказати, що у мене був прямий умисел добити, не можу», – кажу він.

При цьому поліцейський переконує, що «Лягай, Бандеро!» він не кричав.

«Мене ще в той момент і не було на вулиці і той момент я не думав, хто це», – сказав Мельников.

«До Бандери, за словами підозрюваного, він ставиться нейтрально. »Для мене це людина, яка колись була націоналістом і відстоювала свої інтереси. Я до нього байдужий, для мене Бандера ні позитивний, ні негативний", – пояснив він.

Нагадаємо, Києві у суботу, 9 лютого, працівники правоохоронних органів побили та заарештували активістів, котрі вимагали покарати замовників і вбивць Катерини Гандзюк.

Також «Вголос» повідомляв, що на волонтера та активіста Романа Сініцина відкрили кримінальну справу за допис у соціальній мережі.

Окрім цього експерти наголошують, що "беркутівці" знають: поки при владі Аваков, їм покарання не загрожує».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ