Про це він сказав у Брюсселі на зустрічі глав МЗС країн НАТО, повідомляється на сайті МЗС Угорщини.

«Проігнорувавши права меншин і прийнявши новий закон про освіту, Україна не тільки порушила зобов'язання перед ЄС, але і перед НАТО», – вважає міністр.

Він вкотре підкреслив, що Угорщина не буде жертвувати інтересами закарпатських угорців в одній геополітичній грі. За його словами, Україна сама винна в ситуації, що склалася, і якщо для неї важливо відновити співпрацю з НАТО, то вона повинна відкликати закон про освіту.

«Якщо Київ відкличе закон, Угорщина знову стане найголосніше висловлюватися на підтримку європейських та євроатлантичних прагнень України», – пообіцяв Сійярто.

Як писав «Вголос», вчора, 6 грудня, 11 держав-членів НАТО розкритикували позицію Угорщини в питанні закону про освіту і намір блокувати зближення України з НАТО. Керівники цих країн підписали спільний лист владі Угорщини, в якому вказали, що конфлікт між Україною та Угорщиною через закон про освіту не повинен входити в площину НАТО, а країни альянсу не вважають цю проблему серйозною і такою, що перешкоджає подальшому зближенню України з альянсом. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ