Журналісту Всеволоду Філімоненку вдалося перекупити учасників мітингу «За життя» під стінами Національного банку України, організатором якого він назвав нардепа Вадима Рабіновича. Також він з'ясував, чому люди беруть участь у таких  акціях протесту, – пише РБК Україна.

Спочатку скандальний журналіст представився протестувальникам помічником Вадима Рабіновича і розпитав «мітингувальників» про те, скільки їм платять. Деякі учасники акції підтвердили, що останнім часом почали платити не по 100 грн за годину, як обіцяли, а по 70. Але, за словами журналіста, люди, які вийшли на акцію протесту в підтримку Рабіновича, готові за трохи більшу плату вийти на акцію проти лідера партії «За життя» у підтримку НБУ Валерії Гонтаревої. Під НБУ записатися на мітинг в підтримку Гонтарєвої за 150 грн за годину відразу з'явилося кілька десятків охочих.

«Я б міг зібрати на мітинг в підтримку Гонтаревої і 3 тисячі осіб, але у мене немає стільки ресурсів», – зазначив журналіст, який заручився підтримкою десятка людей. Наступного дня громадяни, які до цього лаяли главу НБУ, тепер скандували гасла «Гонтарева прийшла – порядок навела» і «Гонтарева – поверни ГангБанк», а також «Ми за Гонтареву!».

«Ми без проблем провели мітинг за Гонтареву з участю ваших людей, але нам цього здалося мало, і ми пішли далі і вирішили перекуповувати ваших людей просто на мітингу», – зазначив у сюжеті Філімоненко. Під час акції на підтримку Рабіновича він з допомогою гучномовця пообіцяв людям по 200 грн, щоб вони «захищали права учасників акції», яким «не дають воду і крадуть добові» і створив з учасників акції «профспілку учасників акції за Рабіновича».

До журналіста-засновника профспілки відразу потягнулися люди, які з охотою брали по 50 грн і ставали членами профспілки. Після акції кожному «члену» обіцяли виплатити ще по 150 грн.

«Організація мітингів під Нацбанком дуже на низькому рівні, тому я вам пропоную свої послуги. Обіцяю, що не буду красти ваші гроші», – резюмував журналіст, звертаючись до Рабіновича.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ