Про це заявили в оперативному командуванні ЗСУ «Південь», посилаючись на дані, отримані від командування військової частини, повідомляє «112 Україна».

Відзначається, що вогонь перекинувся на склади з боєприпасами після того, як невідомі здійснили підпал розташованого поруч поля.

«За попередньою інформацією її командування (військової частини - ред.), невідомими цивільними особами було здійснено підпал поля поруч з територією частини. Вогонь перекинувся на склади. Командуванням та особовим складом частини здійснені всі заходи щодо ліквідації пожежі», - йдеться в повідомленні.

У свою чергу, спікер Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник в коментарі «112 Україна»  не підтвердив факт підпалу поля. «Цієї інформації поки у мене немає. Але те, що горіло поле - це достовірна інформація. Кореспонденти повідомляють, що там навколо вигорілого території», - заявив він.

Мотузяник додав, що дислокований на території військової частини особовий склад ЗСУ не задіяний в Антитерористичній операції (АТО) на Донбасі. Які саме озброєння зберігалися в складі не повідомляється.

«Таку інформацію повідомити не можу по ряду причин. Скажу лише, що це розподіл однієї з військових частин, яка поки не залучена до виконання завдань в рамках АТО», - підкреслив він.

Голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський в коментарі «112 Україна»  зазначив, що в результаті пожежі спалахнули два будинки. На даний момент проводиться розмінування прилеглої території.  «Це склад однієї військової частини. Це не такий склад, як у Балаклії. Але проблема є. Зайнялось на полі, вітри великі.  Мені доповіли тільки що, що там усе стишилось. Два будинки зайнялися, але ДСНС пожежу локалізували. Зараз туди підтягують танк для розмінування, бо є небезпека для життя людей, які там будуть розміновувати та гасити», - розповів він.

Нагадаємо, як писав «Вголос»  на складах боєприпасів в районі села Малоянісоль пролунали вибухи.  Особовий склад військової частини на території якої розташований склад боєприпасів евакуйовують та вживаються заходи щодо локалізації пожежі.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ