Після інавгурації два тижні тому він підтримав новий уряд, представлений його давнім соратником Дмитром Медведєвим, який лишиться в кріслі прем'єра: у «новому» уряді також залишився міністр оборони Сергій Шойгу, який керував військовими вторгненнями в Україну і Сирію, а міністром закордонних справ буде Сергій Лавров, який виправдовував російські агресивні дії перед іноземними урядами, пише лояльне до Республіканської партії видання Wall Street Journal. 

Міністром енергетики лишився Олександр Новак, який домовився з країнами ОПЕК про скорочення видобутку нафти.

Оголошення складу уряду поклали край пліткам, що Путін може призначити на високу посаду більш ліберального екс-міністра фінансів Олексія Кудріна, щоб він допоміг зміцнити слабку російську економіку і покращити відносини із Заходом. Але Кудрін отримав лише посаду голови рахункової палати, яка стежить за урядовими витратами.

«Новий уряд має дуже оборонний склад», – сказав експерт lueBay Asset Management Тімоті Еш, зауваживши, що Путін не збирається і навіть не розглядає проведення реформ, які гостро необхідні Росії.

Видання зауважує, що зростання цін на нафту дещо пришвидшить зростання російської економіки. Але ВВП за підсумками року не збільшиться більш ніж на 2%.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ