70% зразків з 48 видів овочів і фруктів мають деякий вміст пестицидів, пише gogetnews.info.

Примітно, що навіть після того, як вчені відмили ці продукти, у них знайшли деякий вміст пестицидів. Вчені закликають людей купувати органічні продукти. Це особливо важливо для зменшення впливу пестицидів на організм дітей. У промисловості фахівці вважають, що наявність пестицидів в овочах і фруктах не свідчить про їхню шкоду, з чим категорично не згодні медики.

«Навіть низький рівень впливу пестицидів може бути шкідливим для новонароджених, немовлят і дітей молодшого віку, тому, коли це можливо, батьки і виробники повинні вживати заходів щодо зниження впливу пестицидів на немовлят, що харчуються переважно корисними фруктами і овочами», – стверджує доктор Філіп Ландріган.

У «брудну дюжину» – список продуктів із високим вмістом пестицидів – потрапили не тільки полуниця і шпинат, але і нектарини, яблука, персики, селера, виноград, груші, вишні, помідори, солодкий болгарський перець і картопля.

Кожен із цих продуктів мав позитивний результат на наявність великої кількості різних пестицидів і містив більш високі концентрації, ніж інші продукти. Груші і картопля доповнили «брудну дюжину», витіснивши помідори і огірки з торішнього списку.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ