Золотий медаліст міжнародних змагань «Ігри Нескорених» у Гаазі Ігор Галушка мав намір відмовитися від участі у змаганнях. На його думку, поїхати зараз з України, хай навіть і ненадовго, коли росія напала на країну, було б неправильно.

Про це він розповів сьогодні, 26 квітня, повернувшись зі змагань у Гаазі.

«Але мене переконали, що це потрібно зробити. Що треба на всіх фронтах розповідати про те, що відбувається в Україні», - каже він.

То ж на змаганнях перемогти його спонукало не бажання отримати медаль, а бажання розповісти про те, що відбувається в Україні, про цю визвольну війну, про те, як росія знищує Маріуполь та як місто обороняють його побратими з «Азову».

Тому, виходячи на п’єдестал пошани, він написав на українському прапорі слова Save Mariupol.

Повернувшись в Україну Ігор Галушка передав його своєму товаришеві у Києві, який і визначатиме долю прапора.

«Найменше що я міг зробити – розказати та нагадати що зараз відбувається у Маріуполі», - говорить спортсмен.

Він також зізнався, що перемога йому далася непросто: юнак почував себе зле і відразу, після оголошення його перемоги, йому надавали допомогу лікарі.

Ігор Галушка

«Я обіцяв своїм побратимам, що я зроблю все, що від мене залежить. І я це зробив. На жаль, декого з моїх побратимів вже нема», - каже Ігор Галушка.

Він зазначив, що дехто з побратимів загинули під час оборони Маріуполя, інші – продовжують оборону міста.  

За його словами, вони зараз перебувають в «Азовсталі». Проте він не часто з ними спілкується.

«Там жахливий зв'язок. Окрім того, я намагаюсь їх щонайменший шарпати та відволікати їх від їхньої роботи», - каже він.

Ігор Галушка зізнався, що йому болить доля Маріуполя. І вихід з ситуації він бачить або політичний, тобто домовитися, або – наш наступ.

«Скласти зброю – це не про нас», - підсумував він.

Довідково.

Ігор Галушка, член збірної України «Ігор Нескорених». 20 лютого 2014 року разом зі своїми чотирма друзями з-під куль снайперів витягував поранених і вбитих активістів Майдану. У тому ж році він пішов захищати державу добровольцем у складі підрозділу «Азов». У 2017 році під Мар’їнкою на Донеччині отримав наскрізне кульове поранення голови, рятуючи життя свого побратима. Після поранення проходив тривалу реабілітацію та вчився знову ходити.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», рашисти завдали 35 авіаударів по «Азовсталі».

ІА "Вголос": НОВИНИ