Про це повідомляє РІСУ.

Новий фільм «Папа Франциск – людина свого слова» зняв президент Європейської кіноакадемії, німецький кінорежисер Вім  Вендерс. Стрічка буде продемонстрована на Каннському кінофестивалі, який пройде 8-19 травня, а 14 червня в німецькомовних регіонах в кінотеатрах.

Вім Вендерс, який став відомим після таких фільмів, як «Париж, Техас», «Небо над Берліном» і «Клуб Буена Віста», походить з католицької сім’ї. У молодому віці він хотів стати священиком і є почесним доктором теології. Режисер отримав Золоту гілку Каннського кінофестивалю за фільм «Париж, Техас» у 1984 році.

Фільм, знятий Ватиканським Телецентром та кінокомпанією «Focus Features», представляє Святішого Отця, який веде діалог зі спільнотами людей різних віровизнань і культур.  

У центрі документальної стрічки, що є плодом рідкісного співвиробництва з Ватиканом, є ідеї та послання Папи Франциска. Фільм розповідає про працю над реформами та про відповіді Святішого Отця на головні глобальні виклики сучасного світу, такі як смерть, соціальна справедливість, імміграція, екологія, нерівність, матеріалізм та роль сім’ї.

ІА "Вголос": НОВИНИ