Колишній російський розвідник Сергій Скрипаль, котрого намагалися отруїти у британському Солсбері, підтримував анексію Криму Росією, був переконаний, що на Донбасі немає російських військових і вважав, що українці не вміють самостійно керувати.

Про це в інтерв'ю Російській службі Бі-бі-сірозповів журналіст Марк Урбан, автор книги "Файли Скрипаля: життя та близька смерть російського шпигуна".

За словами Урбана, Скрипаль розповідав йому, що якби російські війська справді були на сході України, "вони б дійшли до Києва за 48 годин".

"Я відповів, що загалом вони, цілком імовірно, там таки були, подав йому кілька аргументів, згадав дослідження незалежних журналістів. Вони встановили, що певні частини [російської армії] були там. Але Сергій був достатньо впевнений у своїй точці зору", — каже журналіст.

Також Скрипаль у розмові з Урбаном запевняв, що "українці не знають, як керувати і що їм для цього потрібні росіяни".

"Мені здалося, що Скрипаль зайшов дещо задалеко у цих своїх роздумах. А він відповів: "Та не турбуйся про це!". І його не турбувало, що він описував мені українців вівцями, яким потрібен хороший пастух", — обурюється журналіст, чий батько був вихідцем із України.

ІА "Вголос": НОВИНИ