Чиновники британської розвідки МІ-6 провели переговори зі своїми колегами з ЦРУ про переселення жертв отруєння. Про це повідомляє британське видання The Sunday Times.

Зазначається, що Скрипалі незабаром почнуть допомагати слідчим у розслідуванні нападу на них із застосуванням нервово-паралітичної речовини.

Юлія Скрипаль відхилила вимоги російського посольства в Лондоні про надання їй і її батькові їх консульської підтримки. Саме цей крок переконав британських чиновників, що вона може назавжди переїхати на Захід, пише видання.

Як писав «Вголос», колишній російський шпигун Сергій Скрипаль, який був отруєний нервово-паралітичною речовиною у британському Солсбері, вийшов з критичного стану і швидко одужує.

Нагадаємо, екс-співробітника ГРУ РФ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичним газом у власному будинку в Британії. Британська розвідка вважає, що нервово-паралітична речовина «Новічок» виготовлена на російській військовій дослідницькій базі у Саратовській області.

Раніше племінниця колишнього шпигуна РФ Сергія Скрипаля – Вікторія Скрипаль – заявила, що російські спецслужби абсолютно не причетні до отруєння: «це суто побутове отруєння».

Ситуація навколо отруєння Сергія і Юлію Скрипалів призвела до дипломатичного конфлікту між Британією і Росією. У зв’язку з цим прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей оголосила про вислання 23 російських дипломатів.

Згодом 26 березня Німеччина, Франція, Данія, Латвія, Литва, Естонія, Чехія, Нідерланди та інші країни почали висилати російських дипломатів на знак протесту проти цього отруєння. Всього до висилки дипломатів приєдналися близько 30 країн світу.

Україна видворила 13 російських дипломатів. Російська Федерація теж вислала 13 українських дипломатів з Москви, Санкт-Петербурга і Ростова-на-Дону. 

ІА "Вголос": НОВИНИ