Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» розповів голова фракції ВО «Свобода» у Львівській облраді Олег Панькевич.

«Приватизація (комунальних об'єктів, – ред.) – це також спосіб для тих, хто має намір збагатитись за рахунок громадського майна. Це завжди була дуже корупційна складова діяльності органів місцевого самоврядування, зрештою, і держави також. Ми розуміємо, якщо Верховна Рада дає згоду на приватизацію стратегічних об'єктів, і найгірше, що в 2017 році такими об’єктами вже стали лікарні, то є й інші об’єкти, які так само можуть бути виставлені на приватизацію.  Потрібно дуже пильно слідкувати за тим, що відбувається в освітній і бюджетній сфері. Тому наша фракція реєструє проект-рішення про заборону приватизації тих об'єктів, які належать до сфери медицини – охорони здоров'я, освіти, культури чи соціального захисту», – пояснив він.

За словами Олега Панькевича, рішення про приватизацію стають дедалі абсурднішими:

«Головне – це те, що сьогодні, напевно, перебільшує усі попередні рішення про приватизацію та відчуження майна, яке належить громаді. От сьогодні хотіли взяти у свою власність пам'ятки національного значення, вони є загальним надбанням українського народу. Йдеться про спадщину Возницького, об'єкти, які належать Галереї мистецтв – Олеський та Підгорецький замки. Зрештою, у Львові – ця ж каплиця Боїмів».

Якщо ж говорити про те, що хорошого відбулось на сесії, то, однозначно, це розгляд одного із пунктів про збільшення виплат воякам УПА, політичним в'язням та репресованим.

«Насправді йдеться про одну із ініціатив нашої фракції, подібне питання ми ставили і попереднього року. І вперше в минулому скликанні такі виплати почали отримувати репресовані за статтею №3. Це виконання обов'язку перед попереднім поколінням. На жаль, сьогодні вдалось домовитись тільки до того, що під час розподілу бюджету, тобто додаткових сум бюджету, будуть передбачатися додаткові виплати ветеранам УПА і вдовам цієї дуже важливої категорії», – зазначив він.

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ