Словацькі прокурори висунули підприємцю-мільйонеру Маріану Кочнеру обвинувачення у замовленні вбивства журналіста-розслідувача Яна Куцяка.

Про це повідомляє Польське радіо.

Як писав «Вголос», 25 лютого 2018 року в Словаччині застрелили журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його дівчину. Найбільш вірогідним мотивом убивці правоохоронці вважають професійну діяльність журналіста.

Журналіст розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану «Ндрангета».

Також повідомлялося, що у Словаччині затримано вісьмох осіб, підозрюваних у причетності до вбивства журналіста Яна Куцяка та його партнерки.

Як повідомлялося, у березні десятки тисяч словаків вийшли на вулиці міст країни і за кордоном через вбивство журналіста-розслідувача Яна Куцяка.

Згодом, прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо подав у відставку після масових протестів у країні через вбивство журналіста-розслідувача та загрозу нових виборів.

Маріан Кочнер від початку розслідування був у колі зацікавлення слідчих. Він був причетний до багатьох фінансових афер та скандалів у Словаччині. Спільно з іншими бізнесменами його звинувачували, зокрема, у податкових шахрайствах на суму 2 мільйонів євро. Серед його знайомих були політики з різних політичних сил, але, за словами ЗМІ, близькі взаємини пов’язували його з представниками партії екс-прем’єра Роберта Фіцо SMER-SD.

За словами словацьких мас-медіа, половина з приблизно 50 публікацій Куцяка, які журналіст написав у 2017 році, стосувалися особи та інтересів Кочнера.

ІА "Вголос": НОВИНИ