[media=140661,140662,140663] 

У коментарі кореспондентові «Вголосу» очільник Львівської міської організації ВО «Свобода» Любомир Мельничук зазначив, що націоналісти вимагають від депутатів Львівської облради визначитись, хто вони: слуги народу чи прислужники олігархів.

«Ми прийшли під стіни Львівської обласної ради із вимогою прийняти звернення до ВРУ про ухвалення вкрай необхідного Антиолігрхічного пакету – збірки законів, яка має побороти олігархічний устрій в Україні.

Ми бачимо сьогодні, що багато хто говорить про необхідність повалення олігархату. Але більшість політичних партій є службами олігархів, тому вони ніколи реально не боротимуться проти своїх господарів. Ми ж, українські націоналісти, говоримо не про гасла, а про конкретні дії, які мають бути зроблені для поборення олігархату. Олігархат – це найбільша біда України. Це ракова пухлина, яка 27 років нищить Україну і не дає нам розвиватися. Тому ми починаємо вуличні акції тиску на владу з метою знищення олігархічної системи.

Сьогодні у Львівській облраді розглядатимуть наше звернення до ВРУ та Президента. І такі акції ми проводитимемо по всій Україні. Ми покажемо владі, що українці не зневірилися і готові до конкретних докорінних змін!», – зазначив Мельничук.

Нагадаємо, раніше з відповідною вимогою до ВРУ звернулися Хмельницький Дрогобич та Чернівці.

Антиолігархічний пакет докорінних перетворень передбачає повернення капіталів з офшорів i ліквідацію схем виведення грошей з України, денонсацію Конвенції між Урядом України і Урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням, ліквідацію приватних монополій, заборону приватизації стратегічних підприємств, деолігархізацію енергетики і справедливі тарифи, націоналізацію енергогенерації, використання природного газу, видобутого на території України, для населення, заборону торгівлі землею сільськогосподарського призначення, прогресивну шкалу оподаткування за принципом: «малий бізнес ‒ малі податки, великий бізнес ‒ великі податки». Детальніше з Антиолігархічним пакетом докорінних перетворень можна ознайомитися за посиланням.

Як уже писав «Вголос», 3 квітня щонайменше 20 тисяч націоналістів вийшли на Марш «За українське майбутнє без олігархів» з вимогою прийняття в Україні Антиолігархічного пакету перетворень. Тоді націоналісти передали свої вимоги Прем'єр-міністрові України Володимирові Гройсману, Голові Верховної Ради Андрієві Парубію та Президентові Петру Порошенку.

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок пояснював, що націоналісти вимагають два напрямки цих антиолігархічних законів: економічний і політичний.

«Економічний - це закони про деофшоризацію, про скасування приватних монополій, про впровадження податку на розкіш, про впровадження прогресивної шкали оподаткування, про припинення приватизації стратегічних підприємств і унеможливлення приватизації землі с/г призначення. Ми пропонуємо цілу низку законопроектів, які мають повернути у державну власність енергогенеруючі і енергорозподільні компанії, які сьогодні належать олігархам, завдяки яким у нас і ростуть ціни на комунальні послуги.

І політичний блок: закон про імпічмент Президента, закон про скасування депутатської, суддівської, президентської недоторканності, закон про прозору і просту процедуру відкликання депутатів, чиновників і суддів, закон про нове виборче право», - зазначав Тягнибок.

ІА "Вголос": НОВИНИ