Питання заводу з перероблювання сміття для Львова буде відтягуватись якнайдовше – до наступних виборів. Тому що тоді треба буде продекларувати, мовляв, «я обіцяв сміттєпереробний завод – ось вам!». Щоправда це може бути не завод, а фікція, якась картинка – як льодовий палац на Сихові чи крематорій.

Такий прогноз висловив у прямому ефірі програми “Народне Толк-Шоу” на телеканалі NTA Любомир Мельничук, заступник голови фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді.

Критикує свободівець локацію, обрану для спорудження сміттєпереробного заводу.

«Вирішили віддати в жертву мешканців Кривчиць, вулиці Пластової, перебороти їхній спротив, запустити піар-кампанію, що завод має бути саме в цьому місці. Але навіть цю стратегію мер Садовий зреалізувати не може, бо це зараз не на часі», - підсумовує Мельничук.

Ще один складник сміттєвої проблематики у баченні депутата – те, що по мільйону гривень на день із бюджету Львів постійно дофінансовує вивезення сміття – окрім тих коштів, які містяни сплачують офіційно як комунальну послугу.

«Ці кошти освоюються чиновниками міської ради. І ніхто не знає, чи сміття вивозять на схід України, чи до найближчого населеного пункту. Скільки цього сміття, куди дівається. Цей тотальний хаос присутній вже не перший рік», - бачить Мельничук.

Третій аспект проблеми відходів у баченні депутата-свободівця – це сортування сміття, наприклад пластику.

«Львів’яни чемно сортують, тільки ніхто не знає, що цей пластик нікуди не дівається, його змішують в загальну купу сміття. Всі ніби роблять хорошу річ, але… знаєте, скільки Львів отримав за продаж цього відстортованого пластику? Жодної копійки! Так само з картоном. Це все гарна декорація. А львів’яни морально вищі за владу, яка ними керує, і це факт», - додав Любомир Мельничук.

Нагадаємо, «Вголос» писав про ці багаторічні проблеми Львова. Зокрема, відомо, що будівництво сміттєпереробного заводу, який Андрій Садовий обіцяв збудувати до 2019-го року, фактично застрягло. Серед причин називають зокрема наявність боргів у польської компанії Control Process S.A, яка мала б реалізувати проєкт заводу, через що будівництво не може розпочатись 

Цікаво, що нещодавно ЛКП «Зелене Місто», яке відповідає за будівництво сміттєпереробного заводу, очолив Тарас Калужний. Він з 2013-го по 2016-й рік працював у тій же польській компанії Control Process S.A.

  • Зауважимо, що першу свою обіцянку розв'язати сміттєву проблему Андрій Садовий дав у 2006-у році, під час своєї першої виборчої кампанії на посаду міського голови. 

Читайте також: Топ-5 нереалізованих обіцянок Андрія Садового


ІА "Вголос": НОВИНИ