Про це у коментарі кореспонденту «Вголосу» розповів директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук.

Сьогодні прес-служба Львівської міської ради поширила інформацію про те, що у Львові знову накопичується непотріб. Відповідно до повідомлення, станом на сьогодні переповненими сміттям є 19 контейнерних майданчиків.

Проте, як розповів «Вголосу» Назарій Романчук, дана інформація не відповідає дійсності. У місті немає накопиченого сміття.

«У Львівської ОДА з міською радою є домовленість, що кожного дня, о 8 годині ранку, вони нам надають інформацію про те, де у Львові не вивозять сміття. І ці 19 сміттєвих майданчиків, які обслуговує компанія «Санком» – це ті майданчики, які перевізник не встиг очистити до 8 години ранку.  Але, як повідомив мені перевізник, протягом двох годин там все прибрали. Тобто це не можна вважати перенакопиченням сміття. Воно ж там не лежало два чи три дні», – пояснив Назарій Романчук.

За словами чиновника Львівської ОДА, публікуючи неперевірену інформацію про вивіз сміття, у Львівській міській раді таким чином виправдовують власну немічність.

«Вочевидь, у міській раді просто, не перевіривши інформації про вивіз сміття, опублікували старі дані, що мене дивує. Тут краще б вони подумали, чим у міській раді займались, коли ще донедавна весь Львів був у смітті. Це смішно, коли вони розповідають, що у місті переповнений один чи два сміттєві майданчики. Це таким чином міська влада виправдовує свою немічність», – зазначив директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ