Про це у розмовній студії «Правди. Розслідування» заявила еколог Алла Войціховська.

«Компост, який буде утворюватися, в презентації був озвучений, як технічний компост. Але насправді він забруднений і не має подальшого застосування. Не потрібно плутати – в Європі органічні відходи збирають роздільно, а тоді компостують…», – пояснила вона.

За словами еколога, лише три українські цементні заводи із десяти зможуть використати перероблені відходи. Втім, для цього і їх потрібно переоснащувати та доставляти певні фільтри.

«Компост не буде мати свого призначення, буде нульовий результат, і в кращому випадку оця сміттєсортувальна лінія, яка буде задіяна на переробному комплексі, зменшить кількість заборонених відходів на 6-7%, це буде несуттєво», – додала Алла Войціховська.

Нагадаємо, у програмі «Правда. Розслідування» йшлось про те, що львівський сміттєпереробний завод, який хочуть побудувати на території ТЕЦ-2, може стати «інженерною бомбою» вповільненої дії. Більше дивіться у відео.

Проект «Правда. Розслідування» виходить на телеканалі НТА з березня 2016 року. Подивитись програми можна на сайті телеканалу.



«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ