Відповідну заяву сьогодні, 19 червня, під час сесії Львівської облради озвучив депутат від ВО «Свободи» Руслан Кошулинський, передає кореспондент «Вголосу».

«Останнім часом у Львівській області, зокрема, у Дрогобицькому, Миколаївському та Золочівському районах, загострюється ситуація з утилізацією твердих побутових відходів, адже насправді сміттєву проблему так і не було вирішено. Пригадуємо, що замість будівництва сміттєпереробного заводу влада запропонувала розкинути весь обсяг львівського сміття по полігонах та звалищах Львівщини, а тим громадам, які найбільше протестували, мала виділятися грошова компенсація», – зазначив він.

За словами депутата, незважаючи на це рівень екологічної самосвідомості у галичан невпинно зростає. Місцеві громади контролюють прийом твердих побутових відходів, зокрема в частині дотримання вимог законодавства, які стосуються захоронення лише відсортованого сміття.

«Замість того, аби вжити заходів для виконання рішення сесії Львівської обласної ради № 580 від 21 грудня 2017 року, яким обласній держадміністрації доручено розробити Регіональний план управління відходами і подати на розгляд обласної ради в термін до 30.03.2018, влада розпочала тиск на органи місцевого самоврядування та місцевих активістів щодо примусового прийому сміття або понад норму, або в порушення вимоги закону про утилізацію сортованого сміття», – додав Руслан Кошулинський.

«Ми попереджаємо, що соціальне напруження через недолугі дії в області буде лише зростати, і в кінцевому результаті можемо отримати замість одних Грибович десятки по цілій області.

У зв'язку з цим вимагаємо припинити тиск на громадських активістів та органи місцевого самоврядування, а також вжити невідкладних заходів щодо ухвалення обласної програми поводження з твердими побутовими відходами», – резюмував депутат.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ