Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на повідомлення МНС республіки.

«На території, де триває пожежа, спостерігаються вибухи», - йдеться в повідомленні.

МНС зазначає, що на місце події залучено живу силу і техніку відомства з довколишніх районів, а також Сумгаїтського і Бакинського гарнізону.

«Нові осередки пожежі, що виникають унаслідок попадання боєприпасів на прилеглі території, негайно усуваються», - зазначається повідомленні.

До місця надзвичайної події прибув міністр з надзвичайних ситуацій Азербайджану Кямаледдін Гейдаров, повідомляє місцеве інформагентство «APA».

«На місце події прибув Кямаледдін Гейдаров спільно з керівним складом МНС. Міністерство створило оперативний штаб, який займається питаннями евакуації жителів і усуненням пожежі», - наголошується в інформації.

Агентство зазначає, що пожежа триває.

«Масштаб пожежі зменшився. Однак чути слабкі вибухи», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, внаслідок пожежі стався вибух на складі зброї військової частини Міноборони Азербайджану.

Унаслідок вибуху легких осколкових поранень дістали шестеро людей, які працювали на місці події. Також, унаслідок попадання снарядів сталася пожежа в кількох житлових будинках в селищі Гілязі Хизинського району.

У зв'язку з інцидентом жителі селищ Сталчай, Гілязі, Мамедгасан і Шурабад евакуйовані в безпечне місце і розміщені в тимчасових наметах, встановлених МНС.

Головне управління дорожньої поліції повністю обмежило рух транспорту в районі вибуху. Перекрито частину дороги у напрямку до азербайджансько-російського держкордону.

Генпрокуратура порушила кримінальну справу за статтею 223.2 КК (Порушення правил безпеки на вибухонебезпечних об'єктах, що призвело з необережності до тяжких наслідків) і 342.2 КК (Недбале ставлення до служби, якщо вони спричинили тяжкі наслідки).

Причини події розслідує комісія, створена за дорученням президента Азербайджану Ільхама Алієва.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ