Про це Савченко сказала під час нинішнього брифінгу під стінами СБУ в Києві.

«Розстріли на Майдані ніколи не будуть розслідувані. Горбатюку (глава департаменту спецрозслідувань ГПУ, – ред.) не дають працювати, його в'яжуть по руках і ногах. Особисто я давала йому свідчення про те, що Луценко з трибуни закликав до того, щоб знести владу, обіцяв людям, що на Майдані буде зброя. Горбатюку не дають можливлсті розкрити ці злочини. Я давала свідчення, де розповідала про синю машину, із якої виходили люди зі зброєю. Я казала, хто ці люди, вони сьогодні в Парламенті. Я бачила, як Парубій заводив снайперів в готель «Україна». Люди, які віддавали накази, які творили злочини, які несуть на собі відповідальність, завжди намагатимуться знайти крайнього», – заявила нардеп.

Разом з тим, на думку Савченко, Генпрокуророві Луценку треба було отримати цю посаду для того, «щоб ніколи в житті не розслідувалися його злочини проти українського народу». 

«Після злочинів на Майдані влада почала продовжувати ці злочини. Злочини по здачі Криму. Бо треба було втримати собі владу, і були домовленості з Росією. У цьому брали участь усі політики, які були зазначені в протоколі, і всі політичні сили, які хотіли прийти до влади», – заявила Надія Савченко.

Нагадаємо, СБУ викликала Савченко на допит у справі щодо затриманого керівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана.

Затримання відбулося неподалік від контрольно-пропускного пункту в'їзду/виїзду через лінію розмежування «Майорське» на дорозі між окупованим містом Горлівка та підконтрольним Україні містом Бахмут при спробі перетину лінії розмежування із забороненим «товаром» (величезною кількістю зброї).

Згодом стало відомо, що Рубану оголошено підозру за трьома статтями – за ч.1 ст. 263 КК «Незаконне поводження зі зброєю», та ч.1 ст.14 «Готування до злочину»,  ч.3 ст.258 «Терористичний акт». 

Нардеп Надія Савченко заявила, що хоче взяти Рубана на поруки.

Генпрокурор Юрій Луценко наголошував, що якщо народна обраниця не з’явиться давати свідчення, то він буде змушений направити до Верховної Ради подання на зняття з неї депутатської недоторканності, притягнення до кримінальної відповідальності та арешт.

Також ЗМІ повідомляли, що Савченко готувала військовий переворот в Україні.

Сьогодні Савченко повернулася в Україну.

 

«Вголос»

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ