Про це керівник мережі її регіональних штабів Тимур Валєєв розповів РБК 22 січня.

Цього достатньо, щоб Собчак стала кандидатом від партії «Громадянська ініціатива». Однак штаби будуть збирати підписи із запасом – 130-140 тисяч, повідомив Валєєв.

«Це потрібно на випадок відбраковування. У нас велика частина бракованих (підписів) відбирається ще в регіонах, до відправки в Москву, але краще перестрахуватися», – пояснив він.

«До нас приходили професійні збирачі з мальованими підписами і дивувалися, чому ми не хочемо їх брати. У деяких регіонах складалося відчуття, що там взагалі ніхто ніколи серйозно голоси не збирав», – сказав Валєєв.

При цьому відсоток браку залежав від регіону, зазначив він: «Наприклад, у Пітері його майже немає, а в деяких регіонах досягає 30%».

Подати підписні листи для перевірки в Центрвиборчком штаб Собчак планує 30 січня.

Останній день, коли у ЦВК можна подати підписи для реєстрації в якості кандидата, – 31 січня.

Раніше про припинення збору підписів заявили штаби чинного президента Володимира Путіна, засновника «Монархічної партії» і бізнесмена Антона Бакова, співзасновника «Яблука» Григорія Явлінського і бізнес-омбудсмена Бориса Титова.

Титов і Явлінський як висуванці від партій мали зібрати по 100 тисяч підписів, Путін – 300 тисяч, адже він пішов на вибори як самовисуванець.

Ще двоє кандидатів – лідер ЛДПР Володимир Жириновський і висунутий КПРФ глава радгоспу імені Леніна Павло Грудінін – звільнені від збору підписів як представники парламентських партій.

Вибори президента Росії призначено на 18 березня. Путін є президентом вже третю каденцію.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ