Цей день ще називають «Криваве Водохреще» або «Вогнехреща». Саме в цей день загострилося протистояння мітингувальників та влади, що викликало ухвалення так званих «диктаторських законів», які затвердили у Верховній Раді в ручному режимі.

Близько 15:00 радикально налаштована група активістів зробила спробу штурму кордону охорони до урядового кварталу. Було підпалено автобус «Беркута», а самих бійців закидали камінням і петардами. Спецпризначенці застосували спецзасоби й водомет.

За повідомленнями столичних медиків, станом на 20:00 неділі по медичну допомогу звернулися 24 постраждалі під час сутичок на Європейській площі та біля стадіону «Динамо», трьох з них госпіталізували. У двох були рвані рани, у третього — перелом руки.

Біля стадіону «Динамо» всю ніч тривала канонада. Два гранатомети «беркутівців» вели постійний обстріл барикад снарядами зі сльозоточивим газом та світло-шумовими гранатами, а водомети постійно лили воду, перетворюючи вулицю Грушевського на суцільну ковзанку.

Цього ж дня у Львові після того, як в Інтернеті з'явилась інформація про те, що солдатів Внутрішніх військ військової частини 4114 відправляють до Києва на придушення протестних акцій, сотні жителів зібралися біля будівлі частини Внутрішніх військ на вулиці Тролейбусній, щоб заблокувати військових. Оточили весь квартал між вул. Стрийською, Науковою, Тролейбусною та Рубчака. Впродовж усієї ночі заблокованими залишалися частина Внутрішніх військ МВС на вул. Стрийській та військова частина на вул. Княгині Ольги. Блокування бази «Беркута» та Внутрішніх військ МВС продовжувалося і зранку 20 січня.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ