На початку листопада, коли Зорепад Тауриди досяг піку активності, метеори сягнуть максимуму інтенсивності і яскравості та стануть найбільш помітними.

Зорепад Тауриди має два потоки, які активні приблизно в однаковий період часу. Пік активності обох припадає на кінець жовтня та початок листопада, тому цього тижня можна буде побачити ефектні та вражаючі метеори з обох потоків, особливо 5...6 числа, повідомляють «Українські новини».

Тауриди — дуже старий зорепад, виявлений 1869 року. Хоча його й не можна назвати потужним, позаяк він генерує близько п'яти метеорів на годину, зорепад усе ж відомий своєю довгою тривалістю.

Під час активності Таурид уламки комети Енке згоряють в атмосфері Землі, генеруючи секундні спалахи світла, за якими спостерігають під час зорепаду. У пік його інтенсивності можна побачити вогняні кулі — найбільш барвисті й яскраві метеори.

Назва зорепадів часто з'являється через їхній радіант — точку на небі, звідки візуально з'являються метеори потоку. У Таурид такою точкою є сузір'я Тельця, яке латиною звучить як Taurus.

Сприятливим фактором можна вважати те, що скоро, 7 листопада, очікується Молодик, під час якого Місяць буде перебувати на тому ж боці Землі, що й Сонце, через що в нічний час її світло не буде заважати спостереженню за зорепадом.

Аби забезпечити найбільш комфортне й успішне спостереження за цим космічним явищем, варто уникати світлового шуму, оскільки саме в темряві краще дивитися на те, що відбувається в небі. Найкращим варіантом стане місце з мінімум вуличного світла.

Спостерігати можна без використання якихось інструментів, а якщо дати очам звикнути до навколишньої темряви, вловити метеор буде легше, навіть враховуючи те, що його видима поява триватиме лише мить.

ІА "Вголос": НОВИНИ