Про це повідомляє канал «112 Україна».

«Я приймаю будь-якого главу держави, хто просив про аудієнцію», - сказав понтифік журналістам у літаку під час перельоту з Каїра до Ватикану.

Раніше повідомлялося, що Трамп відвідає Сицилію, де 26-27 травня запланований щорічний саміт «великої сімки». При цьому Білий дім не уточнив, зупиниться президент в Римі для зустрічі з понтифіком.

Коментуючи ситуацію навколо Північної Кореї, глава Святого престолу заявив, що для врегулювання відносин між Вашингтоном і Пхеньяном потрібна третя країна, яка виступить в ролі посередника. «У світі так багато координаторів, є посередники, які пропонують себе - такі, наприклад, як Норвегія. Вона завжди готова допомогти. Це тільки один, але їх багато. Але шлях - це шлях переговорів, дипломатичного рішення», - підкреслив папа Франциск.

За його словами, «ситуація навколо ракет (КНДР) назріває вже давно, але тепер, здається, ситуація стала дуже напруженою».

«Ми говоримо про майбутнє людства. Сьогодні широкомасштабна війна знищить - я не сказав би половину людства - але більшу частину людства, а також культуру, все. Це було б жахливо. Я не думаю, що сьогодні людство зможе витримати це», - підсумував понтифік.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ