Про це інформує Reuters.

За посаду очільника регіону змагаються 5 кандидатів, головна боротьба розгорнулась між єдиним кандидатом від правоцентристів Нелло Музумечі та представником популістського євроскептичного руху «П’ять зірок» Джанкарло Канчеллері.

Перемога Музумечі, якого підтримує партія екс-прем'єра Сільвіо Берлусконі, відновить традиційний політичний порядок на острові після чотирьох років правління лівоцентристської адміністрації.
Берлусконі, якого вважали «політично мертвим» після серії скандалів та операції на серці, має надію з перемогою на Сицилії повернути собі лідерство у національній гонці.

З іншого боку, якщо перемогу здобуде кандидат від руху «П’ять зірок», то євроскептики отримають свою першу регіональну адміністрацію, а тому зміцнять позиції напередодні національних виборів весною.
Керівній в країні Демократичній партії не вдалося домовитися з лівими щодо єдиного кандидата. Тому від демократів за пост губернатора побореться Фабріціо Мікарі, а від лівих - Клаудіо Фава.

Право голосу мають 4,% мільйони сицилійців.  Результати екзит-полів будуть оприлюднені після десятої вечора за місцевим часом. Підрахунок голосів розпочнеться в понеділок вранці.

ІА "Вголос": НОВИНИ